Kaj je abdominoplastika mogoče vsi ne veste. Za vse tiste, ki pa ne veste, to je tista operacija, kjer odstranijo odvečno kožo iz trebuha. No zdaj veste kaj je to in mislim, da pa ste za odstranitev kože vsi že slišali. Gredo pa ljudje na ta poseg največkrat po tistem, ko izgubijo veliko telesne teže. Takrat imajo veliko odvečne kože, ki pa tako grdo visi iz telesa.

 

Abdominoplastika je poseg, kjer se odstrani viseča in odvečna koža iz trebuha. Ljudje gredo na ta poseg največkrat po veliki izgubi teže. Takrat največ kože visi ravno iz trebuha. Ta odvečna in viseča koža pa lahko zbija samozavest in ljudje se več v svojem telesu ne počutijo dobro. Gredo pa na ta poseg moški in tudi ženske. Seveda pa odvečna in viseča koža pride tudi po nosečnosti. Takrat je to tudi problem in ženske gredo na abdominoplastiko. Se pa s tem posegom odstrani tudi odvečna maščoba in pa strije, če jih mogoče imate.

abdominoplastika

Abdominoplastika je torej kirurški poseg. Seveda pa niso vsi dobri kandidati za ta poseg. Primerni kandidati so tisti, ki so v dobri fizični kondiciji, z primerno telesno težo, tisti, ki držijo neko težo po večji izgubi kilogramov in pa morate biti zdravi. V bistvu pa poznamo tri vrste abdominoplastike, ki pa so tradicionalna, mini in pa Fleur de lis abdominoplastika.

Okrevanje po abdominoplastiki je lahko tudi boleče. Ampak naj vas pomirim, da vam prepišejo tudi tablete proti bolečinam. Prav tako boste morali na nekaj zdravniških pregledov po samem posegu. Je pa nekaj tednov po posegu potrebna tudi drenaža krvi. Je pa tudi tako, da lahko pride med posegom do kakšnih komplikacij oziroma zapletov. Se pa boste tudi o teh zapletih pogovorili z zdravnikom oziroma kirurgom, ki bo opravljal poseg.

Če imate odvečno kožo na trebuhu, ki vam ni všeč pa bo abdominoplastika odlična rešitev.