Nikoli ne moremo vedeti, kdaj se bo nam ali našim bližnjim pripetilo nekaj hudega. Lahko se poškodujemo ali pa preprosto zbolimo, zato je pomembno da imamo priskrbljeno dodatno zdravstveno zavarovanje. To nam bo pomagalo v primeru nezgode ali bolezni, saj nam bo dalo denar, katerega bomo potrebovali za okrevanje. Zato se nam zdi prav da vsak mesec investiramo nekaj v to področje, kajti le tako bomo lahko brez skrbi in prepričani da bodo za nas v primeru nezgode dobro poskrbeli. To pomeni da vam dodatno zdravstveno zavarovanje krije še ostalih 30%, katerih vam ne plača obvezno zavarovanje. Naprimer, z urejenim dodatnim zavarovanjem, vam ne bo potrebno plačevati zdravstvenih storitev, medicinsko-tehničnih pripomočkov in zdravil.

Vemo da je dodatno zdravstveno zavarovanje, nekaj česar si vas veliko ne more privoščiti. Zato je zelo pomembno da vam vaša zavarovalnica ponudi dobro in hkrati tudi ugodno ponudbo, saj je cena tista, ki ima pomembno vlogo pri tovrstnih odločitvah. Na izbiro imate veliko zavarovalnic, od vas pa je odvisno za katero se boste odločili. Posamezna zavarovalnica večjih prednosti nima, vse so si enakovredne in vse nudijo enakovredno dodatno zavarovanje.

Za sklenitev dodatnega zavarovanja, je potrebno da ste državljan naše države in da ste zmožni plačevati stroške. Otrokom, dijakom in študentom do 26. leta dodatno zdravstveno zavarovanje plačuje država, starejši posamezniki pa si morajo plačati sami. Nekatera podjetja imajo urejeno tako, da podjetje krije obvezno in dodatno zdravstveno zavarovanje. Pomembno je da imate te stvari urejene za brezplačno zdravniško pomoč in lažje obravnavanje. Pozorni pa bodite nato, da si zavarovanje pravočasno uredite, saj v primeru da ne, ima lahko prva položnica višjo ceno kot ponavadi.

Prepričani smo, da je dodatno zdravstveno zavarovanje nekaj, kar vam bo na dolgi rok ugajalo, in vam pomagalo da ste brez skrbi, saj boste prepričani da se vam v primeru bolezni ali nezgode dobro piše. Seveda je bolje, da ste zdravi in se vam nič ne zgodi, ampak če pa vam se, je najbolje da ste dobro zavarovani.