Če imate težave z zobmi, natančneje s kakšno od parodontalnih bolezni, potem vas bo osebni zobozdravnik morda napotil k specialistu parodontologu. Parodontolog se namreč ukvarja z zdravljenjem bolezni dlesni in zob, kot so na primer gingvitis ali vnetje dlesni ali pa parodontitis (gingvitis, ki traja dlje časa). Če vas zanima, kje dobiti dobrega parodontologa, obiščite http://luxdental.si, kjer vam bodo pomagali.

parodontolog

Parodontolog je tam namreč zato, da vam pomaga. Včasih vnetje dlesni pripelje tako daleč, da ga sami doma preprosto ne moremo več ozdraviti, čeprav smo morda preizkusili vrsto naravnih zdravil. Na srečo so tu zdravniki, ki lahko težave omilijo ali celo odpravijo, vendar pa je pomembno, da jih še pravi čas obiščemo. Včasih je namreč lahko že prepozno in brez zoba ostanemo le zato, ker smo predolgo čakali na strokovno reševanje težave.

Gingvitis je v bistvu bakterijsko vnetje dlesni, kar lahko parodontolog uspešno ozdravi. Obiščite ga, če med ščetkanjem krvavite ali vas dlesen boli. To pomeni, da nastaja vnetje, ki lahko, če ga pravi čas ne odstranimo, vodi v agresivnejši parodontitis. Ta lahko vodi v izgubo zob, vpliva pa lahko tudi na splošno zdravstveno stanje človeka. Najbrž ste že slišali, da so zdravi zobje odraz zdravega organizma? To očitno drži, zato poskrbite, da bodo vaši zobje sijoči, pa čeprav bo morda treba premagati strah in obiskati strokovnjaka. Parodontolog bo poskrbel, da bodo vaše dlesni spet take kot prej, da bodo morebitni nastali žepki izginili, seveda pa izgubljenega zoba ne more nihče več povrniti. V tem primeru vam preostane zobni vsadek, ki dandanes ni več tak strah in trepet, kot je morda bil še pred nekaj leti. Vseeno je bolje, da ohranite svoje naravne zobe, zato svetujemo, da še pravi čas poskrbite zanje. Parodontolog je tam namreč zato, ker vam lahko pomaga. In vam tudi bo, če mu boste to le dovolili.