Po dolgem času so ljubitelji Marvel Cinematic Universe končno dočakali petek 7.12.2018, saj so v javnost izpustili napovednik za fantazijski film z naslovom Avengers 4, za katerega naslov se glasi Endgame. Gre za svetovno znano delo, zato ni presenečenje, da je kar v prvih 24ih urah dosegel več kot 289 miljonov ogledov. To pomeni, da gre za najbolj ogledan napovednik v zgodovini. Takoj za njim pa seveda stoji napovednik za film Avengerji 3: Infinity war, s kar 230 miljoni ogledov. Marvel Cinematic Studios je pričel, z njihovim prvim filmom Iron man, leta 2008. V tistem času je Kevin Feige izjavil, da je to začetek nove filmske žanre, v katerem je namen med sabo povezati 20 filmov. Takrat je bil seveda tarča posmeha tarča posmeha s strani celotnega Hollywooda, govorili so mu da njegova vizija ni mogoča, da njegova dela ne bodo imela gledalcev. Sedaj, 10 let pozneje velja za enega izmed najboljših filmskih producentov v vsej zgodovini. Njegova dela so znana po vsem svetu in po njem se zgledujejo ostali producenti. Najbolj pomembno je to, da je držal obljubo, s katero je obljubil gledalcem čisto novo filmsko žanro, po katerih iščejo najboljšo variancijo samih nas. Marvel filmi namreč ne predstavljajo samo akcijo ter znanstveno fantastiko. Hkrati zajemajo tudi dramo, komedijo, ljubezen.

marvel

Zgodbe temeljijo na realno življenje, s pridihom neskončne domišljije, katera nam odvrne pogled na vsakodnevne realnosti. Če si priznamo ali ne, je domišljija tista, katera nas zaznamuje in je ni nikoli preveč.
Za uspeh ter podvig MCU- ja ni odgovoren le Kevin Feige, temveč tudi številni režiserji, med katere spadata tudi brata Russo. Anthony in Joe Russo sta odgovorna za ene izmed največjih filmskih del, kot so Captain America: The Winter Soldier, Avengers 3: Infinity War, ter težko pričakovani Avengers 4: Endgame, katerega lahko pričakujemo v kinematografih od 26.aprila 2019 dalje.
Ne pozabimo, da življenje ni le realnost, včasih je potrebno z mislimi odtavati v povsem drug svet, v katerem domišljija nima meja, kajti kadar je vse realno, nič ni popolno.