Ali radi potujete? Ali imate radi pisanje in si želite, da bi lahko to vaše znanje uporabili za ustvarjanje dodatnega zaslužka? V nekaj dneh, se bo pričelo zbiranje denarja za projekt, ki bo poizkušal na področju turizma vzpostaviti sistem, ki bo nudil koristi tako za pisce opisov turističnih destinacij, kot za bralce, ki bodo zaradi motivacije piscev prejeli toliko bolj kakovostne opise turističnih destinacij. Spletne strani, na katerih lahko najdete veliko opisov različnih turističnih destinacij ze kar nekaj časa obstajajo, sedaj pa je čas, da stopimo stopničko višje in da tudi nagradimo tiste, ki so to vsebino ustvarili.

futourist.io

Projekt, ki ga opisujemo se imenuje Futourist.io, deloval pa bo s pomočjo sodobne tehnologije imenovane Blockchain. Blockchain je nekaj, kar bo vsekakor vplivalo na številne stroke, ki jih poznamo danes in vsekakor bo prinesel zelo veliko izboljšav na posameznem področju. Futourist.io ima zanimiv načrt, kako uporabiti Blockchain tehnologijo za izboljšanje kvalitete opisov določenih turističnih destinacij s tem, da bo pisce njihov portal nagrajeval s tokni, ki bodo imeli na trgu neko vrednost. Tokni, ki jih bodo uporabniki prejeli bodo namenjeni tudi drugim stvarem, kot je denimo plačevanje drugim uporabnikom portala z namenom pridobitve dodatnih informacij o neki turistični destinaciji in še veliko drugega.

Naše mnenje je, da gre za izjemen projekt, ki bo resno ogrozil obstoječe spletne portale, ki sedaj omogočajo objavljanje različnih opisov turističnih destinacij. Ta sistem nagrajevanja se bo lahko uporabilo na številnih drugih portalih, ko bodo razvijalci projekt razvili do te faze. V kolikor bi tudi sami radi videli projekt uspeti, jim lahko pomagate z vašo donacijo. Projekt boste lahko podprli na tej povezavi: http://ico.futourist.io. Na vas je, koliko denarja jim boste prispevali. Vsekakor je lahko takšna investicija zanimiva tudi kot naložba, saj se prav lahko zgodi, da bodo tokni, ki jih boste dobili v zameno za vaš vložek na trgu čez čas pridobili na svoji vrednosti.