Imate v vaših bivalnih prostorih ali kleti težave s plesnijo? Nič hudega, saj se lahko tudi to reši na enostaven način. Zato obstajajo danes razvlažilci zraka, ki na enostaven in zdrav način preprečijo nastajanje plesni. Te lahko naročite na www.ream.si/razvlazilci-zraka in se prepričate v njihovo moč. S pomočjo teh bo vaš boj proti nadležnimi plesnimi madeži veliko lažji kot ste si sploh mislili.

razvlažilci zraka

Topli prostori v katerih je prisotna tudi voda vode so kot nalašč za nastajanje plesni. Zato so dnevne sobe, kleti, zlasti pa kuhinje in kopalnice idealni prostori za nastajanje plesni. Ta nastaja zaradi prekomerne vlage, procent vlažnosti v prostoru je pa povezan s temperaturo in količino vode. Zato so razvlažilci zraka prisotni v vseh turških savnah, saj v teh imamo prisotnost vode in visokih temperatur. Razvlažilci zraka vzdržujejo konstantno vlažnost zraka, ki naj bi bila med 50 in 70%. Takšen procent vlažnosti je idealen za naše dihalne poti in higieno v naših stanovanjih.

Razvlažilci zraka se uporabljajo tudi za sušenje perila, zato lahko rečemo, da so vsestranski. Tako vam ni treba kupovati strojev za sušenje perila, ki lahko poškodujejo vašo garderobo. Poleg tega boste občutno znižali vaše stroške, saj lahko med čiščenjem zraka posušite vaše oprano perilo. Razvlažilci zraka imajo tudi indikator vlažnosti, tako lahko v vsakem trenutku na LCD zaslonu preverimo trenutno prostora. Delovanje razvlažilca zraka je tako tiho, da na trenutke pozabite, da je naprava sploh vklopljena. Na to vas opozori svež in prečiščen zrak. Za čistost zraka je zadolžen čistilni filtri, ki ga imajo vsi razvlažilci zraka.

Ustrezno vlažnost zraka v vašem stanovanju lahko ohranjate tudi, ko vas ni doma. To vam omogočajo on/off časovniki. To pomeni, da lahko nastavite časovnik tako, da se vaš razvlažilec zraka vklopi pol ure ali uro preden pridete domov. Tako se bo zrak v vašem stanovanju razvlaževal medtem ko se peljete iz služb domov.