Kaj prav zaprav sploh je foto epilacija? Več o tem na https://beautybreak.si/storitve/epilacija. Foto epilacija je torej način trajnega odstranjevanja nazaželenih dlak, to pa lahko dosežemo z uničenjem lasnega mešička, v preteklosti so ta postopek izvajali z dovajanjem visoke frekvence v vsak lasni mešiček posebej, kar pa je seveda zavzelo ogromno časa. Danes je ta postopek veliko bolj časovno izkoriščajoč, saj se ta v večini primerov rešuje kar z lasersko metodo odstranjevanja dlak, to pa je postopek pri katerem se uporablja svetlobna energija, to pa je tudi razlog zakaj mu pravimo foto epilacija. Skratka gre se za postopek, pri katerem s streli sproščamo toplotno energijo, toplotna energija pa se nato naveže na temno barvilo, ki je v naših dlakah – melanin. Ko se ta energija naveže na dlako, potem se ta iz svetlobne spremeni v toplotno in nato potuje po dlaki navzdol, vse do lasnega mešička, ta pa se zaradi previsoke toplotne energije popolnoma uniči.

foto epilacija

Zagotovo pa se tudi sprašujete, zakaj se sploh odločiti za foto epilacijo? Tu vam lahko čiste vesti povemo, da ima ta zares ogromno različnih prednosti in da je ta tudi najbolj učinkovit postopek za odstranjevanje nadležnih dlak, ta pa vam bo tudi zagotovila zelo dolgotrajen rezultat. Vsekakor je v primerjavi z navadno depilacijo, foto epilacija bistveno manj boleča in tudi sama koža po njej, ne odreagira tako zelo burno kot pa ta odreagira na razne tretmaje, kjer za odstranitev dlak uporabljajo razne voske, sladkorne paste, lepila skratka ostali načini same depilacije.

Vsaka izvedena foto epilacija vam zagotovi, da bo ta odstranila vsaj od 30% do 50% dlak, preostale pa so tiste, ki so bile v času izvedbe tega postopka, ravno v obdobju rasti. V obdobju rasti pa ima dlaka največ melanina, torej temnega pigmenta na katerega se toplotna energija sproščena iz laserja med postopkom veže, več kot se te naveže boljša bo učinkovitost.