Ženske smo tiste, ki v naših stanovanjih iščemo razne dodatke, da malo popestrimo naš domovanje. Nekatere pa imajo zelo rade lončnice, saj se ob rožah počutijo bolje. Ampak za rože moramo skrbeti, če ne drugega jih moramo redno zalivat, če nočemo da nam hitro umrejo. Nekateri pa imajo radi rože, ampak, kot sem omenila jih pozabijo zalivat, zato si morajo taki ljudje omislit kaktus. Čudovit kaktus je zelo lepa lončnica, ki ne potrebuje posebne nege, saj je lahko kar precej časa brez vode.

kaktus

Kaktuse vsi sigurno poznamo, mogoče imate tudi kakšnega že doma. Nekateri so tudi zbiratelji kaktusov, jim imajo doma ogromno različnih ter velikosti. Je zelo zanimiva lončnica, ki ne potrebuje posebne nege, prav tako ne vode. Kaktus vam pa lahko edino umre ali zgnije, če ga boste preveč zalivali. Saj tisti, ki radi potujete ste mogoče že kdaj videli ogromne kaktuse v suhi zemlji, kjer ni vode. Kaktus vam lahko zelo polepša vašo okensko polico ali kakšen regal v dnevni sobi. Če boste imeli srečo vam bo čez čas tudi lepo zacvetel, kar boste ostali navdušeni in presenečeni.

Nekateri pravijo, da je zelo odvisno kam postavit kaktus, da lepo uspeva. Jaz sem pred leti imela doma ogromno različnih kaktusov in nisem komplicirala z njimi. Povsod sem jih imela na različnih straneh, povsod so mi lepo uspevali. Vemo, da ima vsak kaktus bodice, nekateri majhne in goste, drugi velike, zato moramo pazit na otroke, če jih imamo. Saj če se pičiš na bodico, je lahko nadležno in težko bodico spravimo ven. Tudi lahko komu podarite enega lepega, kot darilo. Kaktusi imajo dolgo življenjsko dobo, zato jih imate lahko kar dolgo doma. Včasih mu malo dodajte vode, ampak ne prepogosto in preveč. Tudi toplo vreme imajo zelo radi, zato jih lahko daste poleti ven na sonce, kar vam bodo hvaležni.