Če želite razveseliti vašega otroka in mu pokazati, da tudi vi imate njega radi kot drugi starši svoje otroke, rezervirajte si eno sobo v stanovanju zanj. Tako bo imel svoj kotiček v katerem se bo lahko učil, igral in spal. Če pa nimate nobene ideje ali pa ne veste kje lahko najdete že sestavljene otroške sobe, velika ponudba otroških sob vam je lahko v pomoč. Tam boste našli veliko že sestavljenih sob za fanteke in punčke. Poleg tega, da vam bo vaš otrok zelo hvaležen, vaš bivalni prostor bo ponovno urejen. Tako vam ne bo treba pospravljati igrač vsakič, ko imate obiske. Poleg tega boste v miru spili kavico s prijateljem, saj se bo vaš otrok igral v svoji sobi.

otroške sobe

Če imate punčko, pobarvajte stene v rozo ali rdečo ter opremite sobo v tej barvi. Za fantke sta pa najbolj pogosti modra in zelena. Če imate fantka in punčko, potem jih pa vprašajte za eno izmed barv kot so siva, bela, rumena ali rjava. V tem primeru izberite pograd in tako boste prišparali na prostoru in na ta račun lahko kupite dve mizi. Tako se bo vsak lahko nemoteno učil. Pri izbiri otroške sobe je lepo, da se posvetujete z otrokom, saj se edino tako bo v svojem kotičku vesel in ustvarjalen. Poleg tega, pokazali mu boste, da kljub temu, da je tako majhen, tudi on lahko izrazi svoje želje in potrebe.

Soba mora biti dobro osvetljena in po možnosti v veselih barvah, saj bo tako vaš otrok veliko bolj motiviran pri reševanju domačih nalog. Ker bo vaš otrok imel prostor v katerem bo samo on, skrbeti mora za urejenost in čistost svoje otroške sobe, saj neurejenost ne bo motila vas, ampak izključno njega. Če pa imate več otrok, lahko jim predlagate, da se dogovorijo, da vsak dan drug pospravlja sobo. Pri izbiri otroške sobe bodite najbolj pozorni na posteljo, saj slaba postelja lahko vpliva na nepravilen razvoj hrbtenice in konstanto utrujenost. Zato otroške sobe morajo imeti udobne postelje za nemoten spanec, ustrezno mizo in barvo sten za učinkovito učenje in dovolj prostora za otroška doživetja in druženja z vrstniki.