Posterji so manjši plakati, na katerih so lahko podatki in slike pa tudi sporočila reklame, oglaševanje produktov. Oseb in brendov, vse to je lahko na posterju, ki ga obesite na vidna mesta, kjer je dosti ljudi in bodo vaše poročilo videli. Posterji so lahko tudi razna obvestila in so nekatera napisana na roke, druga narejena na domač tiskalnik, profesionalni pa so narejeni res kvalitetno, oblikovani, natisnjeni na dobrem papirju in se ne spacajo, če so kjer koli obešeni. Dejansko so precej poceni, ceneje jih dobite, kot če ni jih tiskali sdoma, saj verjetno nimate niti večjega formata od A4, kar je majhen poster.

posterji

Večji posterji so lahko A3 formata, to je za dva A4 formata, kar je že kar velik poster, ki se ga gleda dokaj od blizu. Nato so še večji poster ji do B1 ali celo B0 formata, ki je precej velik plakat, katerega se obesi v dvorane ali na stavbe in reklamne table. Posterji niso namenjeni za zunaj, vseeno jih lahko obesite tja, če je nad njimi streha, če želite, da bodo dolgo časa držali.

Če imate prireditev, se obesijo posterji tudi na prosto, da jih lahko dobita sneg in dež, pa se ne bodo hitro uničili, ampak šele sčasoma, ko je prireditve že zdavnaj konec. Torej morate najprej vedeti, kako velik format boste potrebovali za točno kateri namen. Nato je treba še vedeti, komu je ta plakat namenjen in kje bo obešen ter koliko časa mora trajati. Na podlagi vsega tega se naredi vsebina, kaj bo na najem, kakšno besedilo in fotografija, logotip ter sporočilo. Dobro je, da je čim manj podatkov, da si ljudje ti zapomnijo, kar vidijo.

Na plakat dajte osnovne podatke, za kaj gre, kaj stranka dobi, kaj mora narediti in kako pride z vami v stik. Ne pozabite na moderno QR kodo, ki jo mladina samo fotografira in obišče vaše spletišče.