Zunanji trdi disk SSD je vse cenejši. Kakovosten zunanji trdi disk temelji na vrtečih se krožnih diskih. Sodobne naprave so vse hitrejše, bolj elegantne in pogosto bolj vzdržljive kot njihovi primerki izpred nekaj let. Svojemu prenosnemu ali namiznemu računalniku hitro dodate terabajt dodatnega prostora za shranjevanje tako, da preprosto priključite kabel USB. Vendar pa izbira zunanjega diska ni tako preprosta, kot nakup najdražjega, ki si ga lahko privoščite. Zmogljivost pogona je najpomembnejši dejavnik, ki ga je treba upoštevati in lahko dramatično poveča ali zmanjša stroške, odvisno je od vaših potreb. Drugi dejavniki vključujejo fizično velikost pogona, kako robusten je, vmesnik, ki ga uporablja za povezavo z vašim računalnikom in v kakšnih barvah je na voljo.

zunanji trdi disk

Zelo cenjen zunanji trdi disk je Western Digital My Book, ki ima kar 8TB prostora. To je najboljši namizni trdi disk za splošno shranjevanje podatkov. 8TB različica Western Digital My Book je primer cenovno dostopnega prostora za shranjevanje vaših fotografij, glasbe, videoposnetkov in drugega. Na voljo je v različnih velikih kapacitetah in ima tri leta garancije. Vendar boste zanj potrebovali zunanji napajalnik. Prenosni disk Seagate Backup Plus Ultra Touch združuje zmogljivost in močno šifriranje, zato je odlična izbira za vsakodnevno varnostno kopiranje in uporabo pri prvi varnosti. Poleg tega plašč iz blaga doda privlačnost. Je majhen in lahek. Seagate Toolkit ponuja priročne funkcije varnostnega kopiranja ali obnovitve podatkov ter zrcaljenje sistema. Podatki so zaščiteni z geslom in strojnim šifriranjem AES-256.

WD My Passport 5TB je visokozmogljivi zunanji trdi disk. Njegova kombinacija dobre zmogljivosti, šifriranja strojne opreme in uporabnih pripomočkov naredi 5TB WD My Passport zelo uporabnega za vsakodnevno varnostno kopiranje občutljivih podatkov ali shranjevanje velike zbirke videoposnetkov, fotografij in dokumentov. Priložene so aplikacije za varnostno kopiranje ali obnovitev, ponovno formatiranje in preverjanje zdravja pogona itd. Najboljši namizni trdi disk za igričarje pa je agatov FireCuda Gaming Hub, ki je odličen pri varnostnem kopiranju in shranjevanju vseh iger, ki bi jih lahko kdaj imeli. Ima veliko možnosti zmogljivosti, zlasti model 16 TB. Ima nizko ceno na gigabajt in razkošno osvetlitev ter dobro programsko opremo.